Kötelező tartalomszűrés az iskolákban

nortonSzeptember elsején hatályba lépett a 2013. évi CCXLV törvény, ami a gyermekek védelme érdekében tartalomszűrési kötelezettséget ró az iskolákra és könyvtárakra. Eszerint az intézményeknek gondoskodniuk kell a weboldalak vizsgálatáról azokon a számítógépeken, melyekhez kiskorúak is hozzáférhetnek.
Iskolánk az ingyenes Norton Family szűrőt használja, melyet minden kedves szülő figyelmébe ajánlunk otthoni használatra.

Ingyenes szűrőszoftverek és azok letöltési helyei:

unnamedNorton Family:

https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs?inid=hu%202010June%20NQF&ULang=hun

Dolphin Knight:

http://www.dolphinknight.com/letoltes/?prov=3

Microsoft Windows Live Családbiztonsági program:

http://www.microsoft.com/hun/webvelem/

Figyelmeztetés!

A szűrőszoftverek a telepítést követően – céljukból eredően – befolyásolják a megjelenített weboldalakat, leveleket, üzeneteket, képeket, vagy akár videókat is. Akár figyelmeztetés nélkül módosíthatják ezek formai megjelenését, tartalmát!
Mivel az elérhető megoldások működési mechanizmusa részleteiben nem ismert, ezért ezek telepítését csak saját felelősségre ajánljuk!
Kifejezettten nem javasoljuk érzékeny adatok (például: bankkártya adatok) megadását azokon a számítógépeken, amelyeken a fenti, a forgalmazott adatok feldolgozását végző alkalmazást előzetesen telepítettek! Az ilyen típusú szoftverek ugyanis elvi lehetőséget biztosítanak többek között arra is, hogy ezen adatokat harmadik fél számára – gépi vagyis manuális feldolgozás céljára – átadják.